Saturday, January 9, 2010

Letterman

David Lettermans altid underholdende Late Night Show er og bliver en af de mest præcise referencerammer for amerikansk populærkultur.

Showet kan følges på TV2 Zulu, men det er også værd indimellem at besøge CBS’s hjemmeside, hvor man finder aktuelle tiltag og dertil kan dykke i arkiverne. For tiden finder man bl.a. Lettermans egen top 10 liste over Late Night-højdepunkter i 2009. Det første og mest sigende, der falder én ind, er, at Letterman sjovt nok har udeladt den aften, hvor han for åben skærm må erkende at have haft udenomsægteskabelige affærer med adskillige kvinder i sin stab. Det er væsentligt, fordi Letterman sædvanligvis bruger ualmindelig megen tid på at hænge utro politikere og celebriteter sarkastisk til tørre i månedsvis i offentligheden, hvilket nu har ramt ham som en boomerang og udstillet ham som hykler. Men lad nu dobbeltmoralen ligge.

Af de 10 udvalgte højdepunkter fra året, der gik på Late Night Show, kan især anbefales det stenede interview med Joaquin Phoenix (det er mig bekendt endnu ikke afgjort, om der er tale om et nummer eller den skinbarlige virkelighed), foruden pinagtige beviser for Britney Spears’ og Madonnas respektive desperate skrig på endnu mere opmærksomhed. I en sørgelig parodi på en tredjerangs pornostjerne gennemfører Spears en af de legendariske top 10 lister poserende i en minimalistisk bikini på et sofabord, alt i mens Madonna med konstante kokette bemærkninger forsøger at skrue tiden 20 år tilbage til dengang, hvor hun rent faktisk stadig kunne forarge og skabe opsigt.

[Via http://alverden.wordpress.com]

No comments:

Post a Comment